Topp 5 bästa (alternativa) politik poddar

Här är 5 politik poddar. Dessa alternativa politiska podcasts berättar om världen, USA, imperialism och kolonialism från ett alternativt håll. De vanliga amerikanska narrativen existerar inte. Här kommer blottlagd fakta och vanliga människor till tals.

Om du mest är van vid vad som skrivs i svensk media kommer du genom dessa poddar med politiken i starkt fokus att få en helt annan bild av världen. Bokmärk den här sidan så får du aldrig tråkigt.

Rania Khalek Dispatches

Superintelligenta journalisten Rania Khalek med sina skarpa blick fångar in gäster och vittnen från hela världen som berättar om sina egna kunskaper och erfarenheter. Här blottläggs ett mörkt perspektiv på Amerika, Afrika, Europa och resten av världen.

Lyssna här

Moderate Rebels

Max Blumenthal är journalist och författare vars pappa var politisk rådgivare för Bill Clinton. Tillsammans med Ben Norton tar han på sig uppgiften att avslöja USA med dess politiker, hur de ljuger och skor sig på sina lögner. Modern Rebels, är riktigt tung journalistik om USAs utrikes- och inrikespolitik.

Lyssna här

Pushback With Aaron Mate

Aaron Mates GreyZone podd Pushback fokuserar på USAs utrikespolitik och USAs inblandning i omvärlden. Riktigt bra journalistik om Kuba, Syrien, Israel och Biden är exempel på vad du hittar här.

Lysna här

Silk and Steel Podcast

Asien och Kina är som oftast i centrum då Carl Zha är fruktansvärt kunnig på Kinas historia och om politiken i Östasien. Genom Silk and Steel får du ta del av de nyaste nyheterna om vad som händer i regionen, samt får du långa lektioner om Taiwans historia, bakgrunden till Xinjiang och mycket annat.

Lyssna här

Economic Update with Richard D. Wolff

Richard D. Wolff berättar om USAs ekonomi och ekonomiska system från politisk synvinkel. Hur påverkar ekonomin demokratin och rättigheter i världens (fortfarande) mäktigaste land? Och vad har den för påverkan på resten av världen? Den här politik podden är allt annat än tråkigt ekonomisnack. Wolff avslöjar hur kugghjulen ser ut som håller hela maskineriet igång.

Lyssna här

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.