Bästa mamma-poddarna

Här är de bästa internationella mamma-poddarna som kan vara bra för alla mammor. Särskilt bra passar det inför morsdag, om du själv inte förstår dig på din mamma så kanske du kan lyssna på nån av poddarna för att lära dig förstå henne bättra. Kanske får du till och med ett fantastiskt tips på en mors-dag present? Vi får se. Men här är i vilket fall de bästa poddarna för mammorna:

1 The Longest Shortest Time

The Longest Shortest Time startades 2010, efter det att programledaren Hillary Franks pitcher historier om mödrar avvisades av offentliga radiostationer som för nischade, för personliga och så klart alldeles för intima. Frank började göra programmet i sin garderob och har blivit podcasten som definierade genren. Showen insisterar korrekt med att berätta om hur föräldraskap kan ge bra berättelser. Det finns inget tabu som de inte har tagit itu med, från sex efter förlossningen till svårigheten att få läkare att ta förlossningsskador på allvar. Efter över 200 avsnitt slutade podcasten i slutet av förra året, men den bakre katalogen är en skattkammare av sanning, stöd, mytförstöring, gemenskap och otroliga berättelser.

Lyssna här: https://longestshortesttime.com

2. The Double Shift

Varje historia som The Double Shift berättar om handlar om att ifrågasätta hur saker och ting verkligen är för arbetande mödrar och att arbeta för att förändra dem till hur de borde vara. Programledaren Katherine Goldstein är en prisbelönt journalist och varje avsnitt är sömlöst producerat och noggrant rapporterat. Goldstein injicerar precis rätt mängd av sin egen erfarenhet i showen, samtidigt som hon erkänner att frågorna hon ställer om sex, arbete, politik och relationer kommer att ha olika svar för alla.

Lyssna här: The Double Shift

3. Motherhood Sessions

På Gimlet’s Motherhood Sessions, en av de senaste podcasterna för mammor, låter en reproduktiv psykiater, Dr Alexandra Sacks, oss lyssna på hennes samtal med mammor när de avslöjar deras mest intima kamp. Oavsett om hon pratar med en mamma som tänker om hela sin barndom som adoptivdotter eller med mamman som måste komma på ett sätt att samföräldrar med ett alkoholiserat ex, lyssnar Sacks och svarar med medkänsla och insikt.

Lyssna här: Motherhood Sessions

4. Moms Don’t Have Time to Read Books

När jag först lyssnade på den här podcasten hade jag ingen aning om att programledaren Zibby Owens var dotter till miljardären Stephen Schwartzman och en stor litterär världspåverkare. Owens är också en mamma till fyra och en fantastisk intervjuare som kan få författare att inse något nytt om deras verk och dess plats i världen. Att lyssna på den här podden känns som att spendera lite tid med en omtänksam, Ivy-league-utbildad-men ändå opretentiös, platonisk-ideal mammabokklubb som aldrig kommer att existera i verkligheten, för i verkliga livet kommer din granne Susan alltid och pratar om henne i – lagar hela tiden.

Lyssna här: Moms Don’t Have Time to Read Books

5. What Fresh Hell

Värdarna Amy Wilson och Margaret Ables har erfarenhet av att göra stora projekt inom teater och TV, och jag tror att det är därför den här showen är bättre än så många andra poddar som pratar med mammor. Det finns precis tillräckligt med struktur och forskning i varje avsnitt för att backa upp de personliga berättelserna, och även de om ämnen som kan verka lättare kommer nästan alltid till en större, smartare och viktigare konversation. Jag blir irriterad när snett sidor börjar låta för mycket som om-mammor-var-motbjudande-morgon-DJs, men humorn på den här podden gör aldrig det.

Lyssna här:  What Fresh Hell

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.