Åtta Bra Podcasts om Fotografi och för Fotografer

Här är ett gäng riktigt bra podcasts om foto, foto-podcasts helt enkelt. De handlar om allt tänkbart inom ämnet, om fotografi, om kända fotografer, hur de jobbar. Och så naturligtvis om teknik, foton i olika sammanhang och självklart om vad man ska lära sig för att bli en bra fotograf.

De här poddarna har jag inte lyssnat på så mycket själv, jag har lyssnat in lite, men främst har jag hittat dom och sammanställt det här från olika listor. Så tillsammans ger de en bra bild om vilka podcasts som är mest populära och helt enkelt vad folk i allmänhet tycker är bäst.


History of Photography

History of Photography Det här den bästa podcasten som är intresserad av fotots historia. Fascinerande oavsett om är en aktiv fotograf eller inte. 


Podcast Scenario

Podcast Scenario är som en serie audio-dokumentärer med mycket högt produktionsvärde. En och en halv timme om olika fotografer, hur de jobbar och bygger upp sina motiv.


A Photographic Life

A Photographic Life är 20 minuter långa intervjuer med olika gäster. De är fotografer förstås.


The Togcast

The Togcast handlar om landskapsfotografi för hela slanten, typ sånt som man kan uppleva på resor och fotografera.


The Art of Photography

The Art of Photography är en väg ambitiös podcast som är inne på över 300 episoder, så här har du har mycket att bita i. Det handlar om allt om fotografi och hur man fotograferar så klart.


The Beginner Photography Podcast

The Beginner Photography Podcast Om du är nybörjare på foto så är den här podcasten bra. Det hör man ju liksom på namnet. 


On Taking Pictures

On Taking Pictures är en gecko-podcast där två fotografer diskuterar. Jeffrey är lärare och författare, Bill jobbar främst som porträttftigrati. Så om du är intresserad av just porträttfotografi så är det här en bra blogg. 


The Photo Xperiment Podcast

Förutom bröllopsfotografi och porträttfoton som Andrew jobbar med så innehåller den här podcasten mycket om business, hur man jobbar som professionell fotograf. Så det här är en bra podcast för de riktiga proffsen.

……….

Tips: Lyssna även på teknik- och pryl poddar

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.